موسسه آموزش عالی غیر انتفاعی رودکی تنکابن

درباره شهرستان تنكابن

تنکابن یا شهسوار، یکی از زیباترین و خوش آب و هواترین شهرستان های غرب مازندران است که با دارا بودن کوه و جنگل و دریا و رودخانه، از دیرباز مقصد

گردشگری بسیاری از ایرانگردان و علاقمندان به طبیعت بوده است.

اين شهرستان، از شمال به درياي مازندران، از جنوب به رشته كوه البرز مركزي (استان قزوين)، از شرق به شهرســـتان عباس آباد و از غرب به شهرستان رامسر محدود مي شود. اين شهرستان گاهي بخشي از گيلان وگاه بخشي از مازندران به شمار مي رفته است تا اينكه در زمان قاجاريه به مازندران پيوست و تا امروز يكي از شهرستان هاي مازندران به شمار مي آيد.
ساكنان كنوني تنكابن مختلط و از اقوام و نژادهای گوناگون هستند. جمعيت اين شهرستان در سر شماري سال 1375 به174هزار نفر رسيده است.
از لحاظ قدمت تاریخی، بي گمان پيش از ورود و استقرار آرياييها در اين سرزمين، اقوام بومي در مناطق مختلف تنكابن مي زيسته اند. استخوانهايي كه در مناطق كوهستاني پيدا شده، حاكي از آن است كه اقوامي از آماردها (آمردها) در اين ديار سكونت داشه اند.
در مورد نام تنكابن سياح معروف فرانسوي، ژاك دومورگان، اعتقاد دارد كه تنكا نام دژي بوده است كه در حمله تيموريان از بين رفته است و تنكابن يعني دژ يا قلعه پايين تنكاست كه مركزآن خرم آباد بود ولي بعداً تمام تشكيلات اداري، سياسي و اقتصادي به تنكابن فعلي منتقل شد.
با توجه به اينكه شهرستان تنكابن پيشينه تاريخي ديرينه اي دارد، آثار باستاني و تاريخي بسياري در آن وجود دارد. از این جمله می توان به قبرهاي زرتشتيان در نقاطي مانند دو هراز و سه هراز، اماكن متبركه منطقه امامزاده سّيد قوام الدين در كبود كُلايه خرم آباد، بقعه سّيد علي كيا در پايين بلده (قلعه گردن)، امامزاده قاسم كه نسبتش به علي بن ابيطالب(ع) مي رسد در محل جزما در دو هزار و موارد دیگر اشاره نمود.
تنکابن با داشتن موقعيت جغرافيايي بسيار خوب و واقع شدن در كنار درياي مازندران و برخورداري از هواي خوب و ملايم، همواره پذیرای مسافر و جهانگرد از سراسر ايران و جهان بوده و هست و مردم منطقه بسیار مهمان نواز و مهمان دوست هستند. خاصه در تعطيلات عيد نوروز و تابستان که در آخرین آمار مربوط به نوروز سال 1395، تعداد توریست ورودی به شهرستان حدود 9 میلیون نفر ارزیابی گردید.
این شهر دارای چندین دانشگاه بزرگ و مرکز آموزش عالی بوده و سالانه پذیرای چندین هزار نفر دانشجوی جدید در رشته های مختلف است.
زندگی و تحصیل در این شهر را به شما توصیه میکنم. شهری بی نظیر برای طی دوران تحصیل که هم فال باشد و هم تماشا.

کليه حقوق متعلق به موسسه آموزش عالي رودکی تنکابن می باشد.